12 Mart 2015 Perşembe

KULA-KULADOKYA YUNUS EMRE KÖYÜ

KULA-KULADOKYA YUNUS EMRE KÖYÜ




Sabah saat 06:30’de ÜÇKUYULAR, 06:45’te KONAK (Sabancı Kültür Merkezi önü), 07:00 ‘da ALSANCAK LOZAN ,07:15 KARŞIYAKA’ dan (Anıt, Yunus, Bostanlı İskele)  siz değerli yolcularımızı alıp turumuza başlıyoruz.
Öncelikle  yoldaki tesislerden birinde kahvaltımızı yaptıktan sonra Kula yakınlarındaki YUNUS EMRE KÖYÜ’NE gidiyoruz. Burada türbe ziyaretimizi ve çevre gezimizi yaptıktan sonra KULA’ya  gidiyoruz. Yöresel yemeklerden oluşan öğle yemeğimizi yedikten sonra, Zafer İlk Okuluna kadar sürecek Sivil Mimariyi izleyeceğimiz yürüyüşümüze başlıyoruz.
ÖRNEK KULA EVİ, KENAN EVREN MÜZESİ,  KİLİSE VE KÖŞK göreceğimiz yerler arasında. Daha sonra turumuzu tamamlayıp, Kula’ ya özgü battaniye, leblebi, helva, tarhana, turşu alışverişimizi yapıyoruz. Ardından Kapadokya’ daki volkanik yapıya benzer oluşumları göreceğimiz KULADOKYA adındaki vadiyi geziyoruz. Ayrıca Kula’daki 68 sönmüş volkanı buradan izliyoruz.
Gezilerimiz sonunda  İzmir’ e doğru yola çıkıyoruz. Akşam saatlerinde İzmir’deyiz.Başka bir CANDOĞAN TURİZM organizasyonunda buluşmak dileği ile vedalaşıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder